Галерија

Фотографије поставке у простору Библиотеке

На наредном слајдеру смењују се фотографије поставке изложбе која је посетиоцима била доступна око два месеца у Галерији чачанске Библиотеке. Поставка се састоји од бројева часописа који се поређани према тематици. Затим фотографија уредника гласила и његових блиских сарадника. Такође су уметнути кратки исечци о историји часописа, као и шта су уметници, књижевници говорили о Градцу. 

Једна витрина се односи на бројне награде и признања које је дугогодишњим радом и ангажовањем стекао уредник часописа, Бранко Кукић. У поставци поменут је и Миле Грозданић, који је познат по дизајнирању и графичком обликовању књига и часопис, међу којима је и Градац.

Фотографије са отварања изложбе

У секцији Галерија можете погледати фотографије забележене приликом свечаног отварања изложбе 24. новембра 2023. године у Галерији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ .

Aудио-видео материјал

Уколико нисте имали прилику да присуствујете свечаном отварању изложбе поводом пола века трајања часописа Градац, путем следеће линка можете погледати видео снимак са изложбе и послушати учеснике свечаног програма: Свечано отварање изложбе часописа Градац- педесет година постојања.

Видео материјал који је креиран за потребе изложбе поводом педесет година часописа Градац: Презентација Градац 2023. Видео запис се састоји од интервјуа уредника часописа Градац, Бранка Кукића где он говори о самом часопису, уметницима, инспирацији коју је користио приликом приређивања тематских бројева.

Плакати изложбе који су искоришћени за презентовање полувековног рада часописа Градац, од средине марта 2024. године вољној публици су доступни и на Градском тргу, тако што су постављени испред Културног центра. У наставку можете погледати видео запис.

Часописи и портали који су писали о изложби

У оквиру ове подсекције наведени су линкови који воде до одређених часописа и портала, који су објавили вест о свечаном отварању изложбе која је посвећена педесетогодишњем постојању часописа Градац.

Политикин забавник (1. децембар 2023. година, број 3747) Политикин забавник- Градац

Време (23. новембар 2023. година, Kултура): Време- Градац

Блиц (20. новембар 2023. година, Kултура): Блиц- Градац

Данас (23. новембар 2023. година, Kултура): Данас- Градац

Новости (1. децембар 2023. година, Kултура): Новости- Градац

Чачански Глас (24. новембар 2023. година, Kултура): Чачански Глас- Градац

Нова.рс (20. новембар 2023. година, Kултура): Нова.рс- Градац

Нова.рс (25. новембар 2023. година, Kултура): Нова.рс- Градац

 

 

Повратак на почетну страницу свих изложби: Дигиталне изложбе Градске библиотеке Чачак

< претходна страна