Пређи на главни садржај

Фото-видео галерија

Поставка на тргу у Гучи 

Након излагања плаката изложбе на Градском тргу у Чачку, поставка је допутовала такође на трг али Гуче, где је била отворена за посетиоце почевши од 6. јуна 2023. године па све до краја месеца. Тако да су грађани престонице трубе имали прилику да се упознају са историјом наше установе.

Поставка на тргу у Лучанима 

Након Гуче, изложба се преселила на трг испред Дома културе још једне општине у Моравичком округу, а то су Лучани. Поставка је била изложена 15 дана, од 29. јуна 2023. године. 

Поставка на тргу у Врњачкој Бањи 

Почетком последњег месеца у 2023. години, изложба је допутовала и до трга у Врњачкој Бањи. Тако да су посетиоце ове туристичке дестинације поред одмора а приликом шетње, могли да прочитају нешто више о хронолошком развоју чачанске Библиотеке.

Телевизијски прилози

У садржају следећег видео снимка, који је објављен од стране телевизије Лав плус са седиштем у Ужицу, може се видети репортажа поводом свечаности која је одржана 10. марта 2023. године у Библиотеци у Чачку.

У оквиру овог материјала можете погледати како је протекла свечаност коју су забележили локални медији поводом јубилеја који је славила Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” Чачак .

Видео запис забележен приликом отварања изложбе

На фејсбук страници наше установе, може се погледати видео запис са отварања изложбе поводом 175 година Библиотеке у Чачку. Видео материјал се састоји и од доделе захвалница највернијим читаоцима установе. За гледање видео записа кликните на линк:  Видео материјал са отварања изложбе поводом 175 година Библиотеке у Чачку.

Појављивање у часописима и електронским медијима

Овај део рубрике галерија се састоји од линкова на који публика може кликнути и прочитати вести које су објављене од стране електронских медија а везани су за изложбу „Уточиште речи, прибежиште смисла”. Листу можете погледати у наставку.

 

Блиц (08.03.2023. године, Култура) - "Utočište reči, pribežište smisla": Proslava 175 godina Gradske biblioteke u Čačku

Б92 (10.03.2023. године) - Biblioteka u Čačku obeležila 175 godina postojanja

Министарство културе Републике Србије (10.03.2023. године) - Ивановић на отварању изложбе поводом 175 година Градске библиотеке Чачак

Чачански Глас (11.03.2023. године, Култура) - Отворена изложба „Уточиште речи, прибежиште смисла”

Чачански Глас (19.04.2023. године, Култура) - „УТОЧИШТЕ РЕЧИ ПРИБЕЖИШТЕ СМИСЛА“

Eпицентар пресс (19.04.2023. године, Култура) - Stručno vođenje kroz izložbu "Utočište reči, pribežište smisla: 175 godina Biblioteke u Čačku"

Глас Задапне Србије (20.04.2023. године) - Ljuba Tadić čitao najlepše stihove čačanskih pesnika na zatvaranju izložbe „Utočište reči, pribežište smisla”

Озон Пресс (21.04.2023. године) - Из угла аутора – ретроспективна изложба Библиотеке

Морава Инфо (22.04.2023. године, Култура) - Zatvorena izložba “Utočište reči, pribežište smisla“

Народна библиотека „Душан Радић” Врњачка Бања (05.12.2023. године, Култура) - Изложба „Уточиште речи, прибежиште смисла”

 

 

Повратак на почетну страницу свих изложби: Дигиталне изложбе Градске библиотеке Чачак

Покреће Omeka S