Пређи на главни садржај

Плакати

Садржај плаката се дели на два дела: хронологију Библиотеке и тематске паное.

Временска линија на 16 спољних паноа, са избором кључних година и догађаја из 175 година библиотечке традиције у Чачку, од 1848. до 2023. На плакатима се могу погледати важни догађаји испреплетани са интересантним дизајном. Слајдови су поређани хронолошки, али кликом на стрелицу са леве стране фотографија, временска линија може се погледати уназад, од сада па све до самих почетака развоја друштва за читање.

Унутрашњи део изложбе чини такође 16 тематских паноа, са десетак тема које се релативно детаљније приказују у циљу сагледавања структуре развоја установе. Неке од тема су простор, издавачка, програмска делатност, Дисово пролеће, Глас библиотеке, књижна и некњижна грађа, легати и библиотечке целине, запослени, корисници.  На следећим слајдовима може се детаљније погледати у каквом простору библиотека сада послује, којом грађом су богата одељења, какве програме и манифестације организује, како послују огранци, каква је организациона структура Библиотеке, којим све дигиталним садржајем располаже.

За потребе подешавања величине фотографија, довољно је кликнути на одређени слајд или његов назив, како би се отворио други потребан прозор у коме корисник може извршити жељене активности. Такође постоји могућност преузимања свих фотографија са дигиталне изложбе, самим тим и покретање на разним паметним уређајима корисника. Сваки плакат је на изложби категорисан као велика засебна картица.

Покреће Omeka S